27.12.2024
Arı ekmeği ve ambrosia olarak da bilinir , işçi bal arıları tarafından paketlenen ve kovan için birincil besin kaynağı olarak kullanılan, tarladan toplanan çiçek poleninin bir topu veya peletidir . Basit şekerler , protein , mineraller ve vitaminler , yağ asitleri ve diğer bileşenlerin küçük bir yüzdesinden oluşur . Arı poleni yavru hücrelerinde depolanır , tükürük ile karıştırılır ve bir damla balla kapatılır . Arı poleni insanlar için gıda olarak hasat edilir ve çeşitli, ancak henüz kanıtlanmamış sağlık yararları olduğu pazarlanır.
19.12.2024
Polen (çiçek tozu), bitkinin erkek gametini (bu nedenle erkek DNA) dişi gamete taşıyan bir yapıdır. Polen, bu taşınma sırasında erkek gametini çok iyi korumak zorundadır. Polenin dış duvarı eksin olarak adlandırılır. Bu tabaka çok nadir olarak bulunan ve çok dayanıklı olan sporopollenin denilen bir yapıdan oluşmaktadır. İç tabaka ise selülozdan yapılmış olup tipik bitki hücre duvarının yapısındadır...
06.12.2024
Balmumu, arıların peteklerini yapmak için karın halkalarında (segmentlerde) bulunan balmumu bezlerinden salgıladıkları yumuşak sarı veya daha koyu madde.
Arının abdomen denilen karın bölgesini oluşturan segmentlerde sağlı-sollu bir çift mum salgı bezi (balmumu aynası)....
25.11.2024
Kristalizasyon; balda bulunan glikoz şekerinin zamanla doyma noktasına ulaşarak dibe çökmesi olayıdır. Çiçek balları zamanla mutlaka kristalize olur. Kristalleşmenin hızı baldaki glikoz, fruktoz oranına ve su miktarına bağlıdır. Balda fruktoz miktarı genel olarak glikozdan fazladır.
21.11.2024
Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir.
07.10.2024
Moda haberleri
Arıcılık, Anadolu insanının bir geleneği olarak Ülkemizde çok eski dönemlerden beri yapıla gelmektedir. Çok eski bir geçmişe sahip olmasına karşın arıcılığın gelişmesi bilim ve teknolojideki ilerlemelere bağlı olarak son yüzyıllarda olmuştur. Bugünkü teknik anlamıyla, başlı başına tarımsal bir uğraş ve üretim dalı olan arıcılık, belli amaçlar doğrultusunda “bal arılarını kullanabilme ve yönetebilme sanatı” olarak tanımlanabilir. Diğer üretim dallarında da olduğu gibi arıcılıkta amaç en az masrafla en yüksek gelirin sağlanmasıdır.
Dükkanımızda gördüğünüz bütün ürünler kendi üretimimizdir. Babamızdan miras kalan arıcılığı en tepeye çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Doğal üretim birinci önceliğimiz. O yüzden kavanozlama, etiketleme, kutulama tamamen el emeği ile yapılmakta. Emeğin kazandığı bir dünya umuduyla..