Replace this text with information about you and your business or add information that will be useful for your customers.eplace this text with information about you and your business or add information that will be useful for your customers.
Arıcılık, Anadolu insanının bir geleneği olarak Ülkemizde çok eski dönemlerden beri yapıla gelmektedir. Çok eski bir geçmişe sahip olmasına karşın arıcılığın gelişmesi bilim ve teknolojideki ilerlemelere bağlı olarak son yüzyıllarda olmuştur. Bugünkü teknik anlamıyla, başlı başına tarımsal bir uğraş ve üretim dalı olan arıcılık, belli amaçlar doğrultusunda “bal arılarını kullanabilme ve yönetebilme sanatı” olarak tanımlanabilir. Diğer üretim dallarında da olduğu gibi arıcılıkta amaç en az masrafla en yüksek gelirin sağlanmasıdır.
Teknik arıcılık ve başarı birbirine bağlı iki temel unsurdur. Bu iki temel unsurun düzeyi arıcılıktan sağlanacak gelirin düzeyini belirler. Bilgi ve tecrübeye dayanmayan ve teknik uygulamaların yapılmadığı bir arıcılıkta başarı ve gelirden bahsetmek imkansızdır. Profesyonelce yapılmayan, sıradan ve eski usul bir arıcılık herkes tarafından yapılabilirken, teknik ve başarılı bir arıcılık ancak bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi kişilerce yapılabilir. Bal arıları; bal, balmumu, arı sütü, arı zehiri, polen ve propolis gibi insan sağlığı ve beslenmesi yönünden son derece değerli ürünleri üretmesi ve toplaması yanında doğal ve tarımı yapılan bitkilerde sağladığı tozlaşma hizmetleri ile de doğal denge ve tarımsal üretimde hayati öneme sahiptirler. Bu sebeple, bal arıları hem yukarıda sıralanan değerli ürünleri hem de bitkisel üretimde ürün miktarının ve kalitesinin artırılması amacıyla tüm Dünya üzerinde kullanılmakta ve bal arılarından önemli yararlar elde edilmektedir. Arıcılık, bir tarım ülkesi olan ve nüfusunun yaklaşık yarısı köylerde yaşayan Ülkemiz için ayrı bir önem arz eder. Toprağı olmayan veya az topraklı, orman içi ve kenarı köylerde yaşayan vatandaşlara en kolay iş ve kazanç sağlamanın yolu yaratmanın yolu arıcılıktan geçmektedir. Çünkü arıcılık; toprağa bağımlı değildir, başlangıç için fazla sermayeye ihtiyaç duyulmadan bay-bayan, genç-yaşlı, eğitimli-eğitimsiz toplumun her bireyi tarafından yapılabilir ve bir yıl gibi kısa bir süre içinde gelir getirmeye başlar. Bu özellikleri ve tarımda en ucuz istihdamı sağlaması nedeniyle arıcılık günümüzün en önemli tarımsal faaliyetleri içinde yer almaktadır. Diğer yandan, Ülkemizin çok zengin bir bitki örtüsüne ve farklı iklim kuşaklarına sahip oluşu arıcılığımızın gelişmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. Nitekim son 10 yılda kovan varlığımız ve bal üretimimiz yaklaşık iki kat artarak sırasıyla 6 Milyona ve 94 bin tona ulaşmıştır. Ayrıca, Türkiye hem kovan varlığı hem de bal üretimi bakımından Dünyada 2. sırada bulunmaktadır ki bu da oldukça olumlu bir gelişmedir. Kovan başına bal üretimi artırılarak bu katkı 2-3 kat artırılabilir. Arıcılığın bitkisel üretime olan katkıları da dikkate alındığında bu faaliyetin ulusal ekonomiye olan toplam katkısının 500 Katrilyon civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde arıcılık yapanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Ancak, arıcılığa doğru bir şekilde başlamak arıcılığın birinci önemli kuralıdır. Arıcılığa yeni başlayan bir kişi, birinci yılda 5-10 arasında koloniye sahip olmalı ve tecrübeli bir arıcı ile birlikte çalışarak birinci yılını bilgi ve tecrübe kazanma yılı olarak geçirmelidir. Bilgi ve tecrübe sahibi olunmadan daha fazla sayıda kolonilerle çalışmak doğru değildir. Arı satın almanın en iyi zamanı erken ilkbahardır. Arı, ilkbaharda arı ve oğul satan mahalli arıcılardan sağlanabileceği gibi yine arı satan özel veya kamu kurumlarından da sağlanabilir. Arı veya arılı kovan (koloni) satın alınırken dikkat edilmesi gereken en kritik nokta arıların hastalıksız olmasıdır. Bunun yanında kovanların, standart Langstroth kovanı şeklinde yaptırılması veya satın alınması tavsiye edilir. Birinci yılda az sayıdaki kolonilerle belli bir bilgi ve tecrübe kazanıldıktan sonra ilerki yıllarda kovan sayısı artırılmalıdır. Arıcılıktan belli bir kazanç elde edilebilmesi için en az 5060 koloniye sahip olunması gerekmektedir.
Abone olarak paylaşımlardan anında haberdar olabilirsin.
Replace this text with information about you and your business or add information that will be useful for your customers.
Petek Mum
Category: |
mum |
SKU: |
7 |
Price: |
₺300.00 |
{{variant.name}}:
|
{{opt.name}}
{{opt.name}}
|
21Cm x 7Cm x 7Cm Olarak kutusunda gönderilir.
- %100 saf bal mumu kullanılarak yapılmıştır.
- %100 pamuklu mum fitili kullanılmıştır.
- Mumlar elde sarılarak üretilir. Bu yüzden mumlar farklılık gösterebilir.
- Parafin, sentetik esans ve kimyasal madde içermez.
- Yandığında toksik yan ürünler ve ağır kurum üretmezler.
- Bal mumu mumlar yandığında negatif iyon üretir ve iyonlar havadaki kirleticileri nötralize eder.
- Rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Stresten kurtulmaya ve meditasyona yardımcı olur.
- Öksürüğü azaltır ve boğazın nemlenmesini sağlar. - Pozitif enerji ve ortama şık bir görüntü sağlar.
- Sevdiklerinize çok iyi bir hediye alternatifidir.
- Zamanla renklerinde açılma yaşanması normaldir.
- Yapışkan yapısından dolayı altına koruyucu bir kap yada mum altlığı ile kullanmanız önerilir.
- Tüm ürünler siparişe göre hazırlanmaktadır. Bu nedenle 1-5 iş gününde kargoya teslim edilmektedir.
Bal çıtalarında kullanılan temel petekten üretilmektedir..
21X2 cm ölçülerinde
9 adet
Dükkanımızda gördüğünüz bütün ürünler kendi üretimimizdir. Babamızdan miras kalan arıcılığı en tepeye çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Doğal üretim birinci önceliğimiz. O yüzden kavanozlama, etiketleme, kutulama tamamen el emeği ile yapılmakta. Emeğin kazandığı bir dünya umuduyla..